Bo trygt

Her kan du læse om vores indsatser mod indbrud og få gode råd til, hvordan du selv kan sikre dit hjem bedre.

Solrød Kommune er en tryg kommune at leve og bo i, og det skal den fortsætte med at være. Derfor har Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt indgået et partnerskab, der har til mål at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i Solrød Kommune. I fællesskab vil vi arbejde for, at Solrød Kommune bliver et endnu tryggere sted at leve og bo.

Gode råd til at indbrudssikre dit hjem

På denne side kan du finde gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i dit hjem. Jo flere ting du gør for at indbrudssikre din bolig, jo lavere risiko er der for at få indbrud, og derfor er det vigtigt at sikre din bolig både udefra og indefra. Det behøver ikke at være dyrt eller tage lang tid at sikre din bolig mod indbrud, og der er meget, du selv kan gøre. 

Du kan finde gode råd i teksten herunder eller på Bo Trygts hjemmeside.

Bo Trygt har samlet en række tips på deres hjemmeside, hvor du kan se, hvordan du gør livet surt for indbrudstyven med en meget lille og billig indsats. 

De ting, du skal bruge, kan du købe på nettet, i byggemarkeder eller hos en låsesmed.

Når vi skal bo trygt, er naboer en afgørende faktor. Nabohjælp er forebyggelse med mennesker i centrum. Det er naboskab, tillid, sammenhold og samarbejde, og det er det af en helt simpel grund, at det er det, der virker. En tyv er kun interesseret i dine værdier. Tyven vil for alt i verden undgå at blive set eller genkendt.

Nabohjælp er veldokumenteret til at forebygge indbrud, og på Nabohjælps app kan du finde alle nabohjælperne i dit nabolag. Appen koster ingenting, og du finder den på Google Play og App Store.

Jo flere naboer i dit nabolag, der er en del af Nabohjælp, jo bedre virker det, så derfor er det en god idé at spørge dine naboer, om de kunne tænke sig at være en del af Nabohjælp.

Det er Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, der står bag Nabohjælp.

Du kan læse mere om Nabohjælp på deres hjemmeside.

Indbrudstyve ønsker ikke at bryde ind i huse, hvis de tror, at der er nogen hjemme.

Derfor kan det være en god idé at få dit hus til at se beboet ud, selv om det står tomt, hvis du fx er på ferie, besøger venner og familie eller er på weekend i sommerhuset.

Der er flere små ting, du kan gøre, som kan være med til at få en tyv til at gå udenom dit hus.

Lav lidt rod

Lav med vilje lidt rod, så det ser ud, som om at huset ikke er forladt. Lad fx lidt legetøj ligge fremme og opvasken stå på stativet. Stil en kop og måske en kande te eller kaffe på spisebordet, og lad en opslået avis ligge ved siden af.

Få lyset til at tænde automatisk

Et oplyst hjem virker beboet og kan afskrække tyve. Sæt timere på dine lamper eller lys, så de tænder, når det bliver mørkt, og slukker, når det er sengetid – eller styr lyset med en app. Det kan du gøre på flere måder.

Sådan gør du:

Lamper i stikkontakter

  • Brug et døgnur eller en timer, som du sætter direkte i stikkontakten. Du kan også vælge en smart stikdåse, som kan styres via en app.

Lamper med et lampeudtag

  • Et digitalt døgn-/ugeur kan monteres i eltavlen og programmeres til at tænde og slukke på faste tidspunkter.
  • Brug LED- eller Wi-Fi-pærer, som du kan styre med en app via en boks koblet til din router.
  • Du kan også installere en internetforbundet styreboks direkte i eltavlen og styre lyset med en app.

Styr dit hjem med Smart Home-løsninger

Der findes i dag en række såkaldte Smart Home-produkter til dit hjem, som du kan forbinde med hinanden. Fx kan du få lyset til at tænde indendørs, hvis et overvågningskamera registrerer bevægelse udenfor huset, eller få en advarsel, hvis dør- og vinduessensorer registrerer aktivitet ved døre eller vinduer.

Få dit tv til at tænde automatisk eller brug fake-tv

Et tændt tv giver liv i huset og kan få det til at se ud, som om der er nogen hjemme.

De fleste moderne tv har en timerfunktion, så du kan indstille det til at tænde og slukke automatisk. Tjek brugsanvisningen til dit tv og se, hvordan du gør.

Alternativt kan du bruge et fake-tv, som er en lille enhed med LED-lys, der simulerer lyset fra et ægte tv. Den tænder automatisk, når det bliver mørkt, og kører typisk i 4-8 timer. De koster fra omkring 100 kr. En ulempe er dog, at hvis en tyv kigger ind ad vinduet, kan det være tydeligt, at det ikke er et rigtigt tv.

Træk gardinerne for i soveværelset eller styr dem med en app

Træk gardinerne for i soveværelset og andre værelser, hvor man normalt sover. Er de trukket for alle steder, kan det for nogle tyve være et tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Det vigtigste er dog at gøre, som du plejer.

Vil du tage skridtet videre, kan du installere smarte gardiner eller rullegardiner, som kan styres via en app. De fungerer ligesom smart lys: Et system tilkoblet din router gør det muligt at åbne og lukke gardinerne, som var du selv hjemme. 

Hvert år sælges for flere milliarder kroner hælervarer i Danmark, og omkring 250.000 danskere køber hvert år hælervarer – men det er de færreste, der er klar over, at det er hælervarer, de har købt. 

For at nedbringe antallet af indbrud i private hjem skal færre danskere købe stjålne varer, for de stammer fra indbrud.

To gode råd til at undgå at købe hælervarer: 

  1. Kig efter NemlD hos sælger – så ved du, hvem du handler med.
  2. Betal med MobilePay – så har du oplysninger på sælger.

Ved at bruge de to råd gør du det vanskeligt for tyven at afsætte stjålne varer uden at efterlade et digitalt spor.

Læs mere på Politiets hjemmeside om, hvordan du undgår at blive hæler. 

Tyvene kan let bryde ind, hvis dine vinduer og døre ikke er sikret ordentligt. I 66 procent af indbruddene kommer de ind gennem et vindue, mens 23 procent sker via terrasse- eller altandøren. Ved at sikre dine vinduer og døre kan du nedsætte risikoen for indbrud og gøre det sværere for tyven at bryde ind. Det gælder især om at sikre de døre og vinduer, hvor en tyv kan stå, uden at nogen kan se vedkommende, da de er ekstra udsatte. 

Her kan du læse nærmere om, hvordan du sikrer dine døre på bedste vis. 

Her kan du læse nærmere om, hvordan du sikrer dine vinduer på bedste vis. 

Vælg den rigtige lås til døren.

Kontakt

Center for By og Bæredygtighed

Telefon: 56 18 20 00

Email: cbb@solrod.dk

Solrød Center 1, 2680 Solrød Strand

Vi anbefaler, at du bruger sikker mail, når du skriver til os.

Skriv via Borger.dk (Borger)

Skriv via Virk.dk (Virksomhed)