Du kan se lokalplanforslaget her.
Referat fra Kultur- og naturudvalgets behandling den 10. marts kan ses her.
Har du bemærkninger?
Har du ændringsforslag eller bemærkninger til lokalplanforslaget, kan du sende dem enten via den digitale formular på planens hjemmeside via ovenstående link, pr. mail til cbb@solrod.dk eller pr. brev til Solrød Kommune, Center for By og Bæredygtighed, Solrød Center 1, 2680 Solrød Strand, så de er kommunen i hænde senest den 20. maj 2025.
Borgermøde
Der afholdes borgermøde om planforslaget onsdag den 2. april 2025 kl. 17.00 – 18.30. Mødet afholdes i Solrød Forsamlingshus, Solrød Byvej 14, 2680 Solrød Strand.
Af hensyn til planlægningen af borgermødet bedes I oplyse antal deltagere ved at sende en mail til cbb@solrod.dk senest den 26. marts 2025. I emnefeltet skrives ”Borgermøde om Solrød Landsby”.
Hvad giver lokalplanforslaget mulighed for?
Lokalplan 391.14 Solrød Landsby har til formål at muliggøre en fremtidig udvikling af Solrød Landsby i respekt for landsbyens bevaringsværdige og kulturhistoriske bærende kvaliteter. Hensigten med lokalplanen er således at skabe et bedre grundlag for at bygge efter nutidige bygningskrav, samt at sikre landsbyens kulturhistoriske miljø. Lokalplanen er revideret omkring følgende:
- Bygningskrav og bygningsmål ift. energimæssig renovering
- Udpegning af bevaringsværdige bygninger og bevaringsområde
- Krav til småbygninger
- Omdannelse af landbrugsejendomme
- Forsamlingshuset
- Mejerigrunden
- Udstykningsmuligheder
Midlertidige retsvirkninger – hvad gælder lige nu?
Indtil et lokalplanplanforslag er endeligt vedtaget af Byrådet, må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke udnyttes på en måde, der foregriber indholdet af den endelige plan. Der gælder efter § 17 i Planloven, et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelsen. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommene kan fortsætte som hidtil.
Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Byrådet give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med forslaget.
Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort, dog højst indtil ét år efter offentliggørelsen.
Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen. Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen, jf. ovenfor.
Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Nathali Larsson på tlf. 5618 2314 i rådhusets åbningstid, hvis du har spørgsmål til planforslaget eller processen i øvrigt.